Ruže Polijante – Ruža je cvijet koji se odlikuje jednostavnošću, ljepotom, brojnošću sorti i raskošnom cvatnjom. Čest je stanovnik brojnih vrtova i parkova, a razlog tomu zasigurno jest što postoje brojne sorte ruža koje zadovoljavaju gotovo sve ukuse i prostore. Polijante su dobijene ukrštanjem Rosa Multiflora sa Evropskim i Bliskoistočnim ružama.

Polijante ili floribunde se još nazivaju i mnogocvetnim ružama, to su ruže čija je osnovna karakteristika obilno i neprekidno cvetanje tokom cele godine, brzo obnavljanje cvetanja.

Rastu od 40 do 90 cm visine,u zavisnosti od sorte, mesta sađenja i klime. Čine mali žbun od ruža 40 do 60cm širine. Cvetovi se najčešće formiraju u buketićima, na jednom izbojku formira se više cvetova, najčešće od 5 do 9. Sade se do šest komada po kvadratnom metru u polje. Tačnije, sade se na rastojanju od 30 do 40 cm ili 6 do 8 biljaka po metru kvadratnom.
 

NARUČITE

Uporedi
Category:
Cvetovi ruže poliante su okrugle, srednje veličine. Najlepše izgledaju i najbolje rastu ako su posađene gusto, u grupama, tako da im se listovi dodiruju. Najčešće se sade na razmak od 30 do 40 centimetara. Imaju diskretan miris ruže.

Ne treba im se rezati cvet. Otporne su na mraz, a trajnost cveta je oko 20 dana.

Cvetaju cele sezone, cvet im je srednje krupan do krupan, a sade se na razmaku od 25 do 35cm, što zavisi od bujnosti sorte i namene.

Otporne su na mraz, a trajnost cveta je oko 20 dana.

Često se gaje u parkovima i na javnim površinama, kao žive ograde i sl. Budući da su česti stanovnici parkova nazivamo ih još i parkovske ruže.