Ako želite da znate kako je neko voće ukusnije od drugih, pogledajte u samog domaćina.

Tradicija uzgoja voća je na našem podneblju ukorenjena. Oni vešti voćari su još veštiji domaćini, oni znaju da postupaju sa svojim voćnjakom na pravilan način. Kako to pravi domaćini održavaju svoje voćnjake? Koji je to detalj koji ih izdvaja od drugih? Pažnja, posvećenost i ljubav prema onome što rade.

Održavanje voćnjaka je osnova

Održavanje je stub i osnova uspešnog uzgoja voća. Briga o voćnjaku kreće od same zore. Brižljivo se svakodnevno upoznajemo sa svakim stablom i svakim plodom na drvetu. Pravi domaćini znaju da je pažljiva nega ključna za zdrav i obilan rod. Osnova svega je ljubav prema onome što radite. Možete vi imati voćnjak u koji ulažete dosta sredstava, ali pravo ulaganje dolazi kroz brigu, pažnju i ljubav. Posvećenost voćnjaku je osnova i tačka polaznica. Pravi domaćini uz posvećenost razviju i onu intuiciju koja im jasno kaže šta je potrebno. Nije to puko predviđanje, to je spoj znanja, iskustva i prakse. Ako želite da se posvetite voćarstvu onda učite od iskusnih domaćina.

Voćnjak se po domaćinu poznaje

Prvo i osnovno je pregled voćnjaka. Kako bi se identifikovali eventualni problemi ili bolesti. Redovno orezivanje je važno kako bi se održala optimalna forma stabala i podstakao rast novih grana. Takođe, primenjuju se prirodne metode zaštite kako bi se sprečila pojava štetočina i bolesti. Pravi domaćini izbegavaju upotrebu hemikalija koliko god je to moguće.
Zalivanje je takođe ključno, posebno tokom sušnih perioda. Praćenje vremenskih prilika je obavezno.  Na taj način se prilagođava količina vode koja je potrebna za voćke. Održavanje zemljišta oko stabala takođe je deo svakodnevne rutine. Uklanjen korov nije samo problem korova i neodržavanja, korov koristi hranljive materije i vodu i sprečava voćku da se pravilno razvija.

Voćkama daj, da bi ti dale

Redovno prihranjivanje je neophodno kako bi voće dobilo potrebne hranljive materije za zdrav rast i razvoj. Koristimo prirodna đubriva kako bi se očuvala plodnost zemljišta i podržala ekološka ravnoteža. Pravi domaćin vodi brigu o svom voćnjaku svesno i sa puno pažnje. Voćka daje plod koji se prepoznaje po kvalitetu jedino onda kada je sve urađeno kako valja.

+
Zadovoljnih velikih kupaca

Osim što pruža vrhunski kvalitet sadnica, Rasadnik Šukić se ističe i po izvanrednoj korisničkoj podršci koja stoji na raspolaganju kupcima u svakom trenutku. Upravo ta kombinacija visokokvalitetnih proizvoda i neprekidne podrške čini da zadovoljni veliki kupci iznova dolaze i ostaju verni Rasadniku Šušić kao svom pouzdanom partneru u voćarskoj industriji.

+ hekta
Zasada

Od sočnih sorti jabuka i krušaka i drugih voćnih sadnica i bobičastog voća, Rasadnik Šukić nudi širok spektar mogućnosti koje zadovoljavaju i najistančanije ukuse. Sa stručnim timom koji se brine o svakom koraku, od selekcije semena do transporta, kupci mogu biti sigurni da će svaka sadnica koju dobiju biti zdrava, vitalna i spremna da procveta u punom sjaju.

+
Sadnica

Nekoliko generacija usavršavanja pružilo je nasleđe čvrste posvećenosti tradiciji i inovaciji, što se manifestuje u svakoj sadnici koja napušta ove plodne njive. Veliki kupci, poput komercijalnih voćara, uzgajivača voćnjaka za domaće potrebe i pejzažnih arhitekata, pronalaze u Rasadniku Šušić idealnog partnera koji im omogućava da ostvare svoje vizije.

Svaki domaćin svoj voćnjak posmatra kao deo svoje porodice, i trudi se da mu pruži najbolju moguću negu. Sa svakim novim rodom, pravi domaćin se ponosi, zato što zna da je uspeo da očuva tradiciju domaćinskog uzgoja voća.