Sadnice godži (Goji) su drvenaste biljke. Kod sadnice godžija plod je crvenkasta ili crna jajasta bobica do 2cm dužine. Sadrži 20-40 sitnih semena. Za gajenje godži bobica pogodni su osunčani tereni. Idealna mesta za sadnju imaju dovoljan pristup sunčevom osvetljenu tokom celog dana. Tokom letnjih meseci godži bobice zahtevaju više vode. Naročito je važno redovno zalivati mlade biljke.Zahteva zalivanje. Prinos se može očekivati u drugoj ili tećoj godini, u zavisnosti od o starosti sadnice, a kada dođe u pun rod, može doneti oko 5 kg ploda po stablu. Berbu je važno obaviti pre mraza, zbog osetljivosti ploda. Prvi rod je krajem leta, a sve do prvih mrazeva, biljka će iznova davati rod.
Godži bobice upotrebljavaju se u svežem stanju, ali moguće ih je i sušiti na direktnom suncu ili mehaničkom dehidracijom. Bobice se mogu skladištiti do godinu dana. Pogodne su za pripremanje čajeva, sokova i likera. Sorte godžija možete videti ispod:

Sadnice godži – Crveni godzi

Sadnice Godži – Crveni Godži

Podloga:
Poreklo:
Sazreva: Početkom jula
OpisVocne sadnice godži – Crveni Godži – Ima bujno stablo sa razgranatom krosnjom. Crveni Godži (Goji) cveta od jula nadalje, a rađa sve do prvog mraza . Dobro podnosi sušu i hladnoću. Plodovi su crvene boje, bobice su do 2 cm veličine. Rodnost postiže u drugoj godini, a u godinama pune rodnosti svaka biljka rodi do 4 kilograma plodova.

Sadnice godži – Crni godži

Crni Godži

Podloga:
Poreklo:
Sazreva: Početkom jula.
OpisVoćne sadnice godži- Crni Godži – Stablo je srednje bujno sa pravilnim oblikom krošnje.Crni Godži (Goji), je grm koji prirodno raste u Aziji, može da naraste do 3 metra u visinu. Beru se zrele bobice koje su crne boje, zatim se suše ili koriste sveže. Rađa do prvog mraza i dobro podnosi sušu i mraz. Plodovi su ljubičasto – crne bobice, veličine 2 do 3 cm.

 

NARUČITE

Uporedi
Category: