Godži bobice upotrebljavaju se u svežem stanju, ali moguće ih je i sušiti na direktnom suncu ili mehaničkom dehidracijom. Bobice se mogu skladištiti do godinu dana. Pogodne su za pripremanje čajeva, sokova i likera. Sorte godžija možete videti ispod:
Sadnice Godži – Crveni Godži
Podloga:
Poreklo:
Sazreva: Početkom jula
Opis: Vocne sadnice godži – Crveni Godži – Ima bujno stablo sa razgranatom krosnjom. Crveni Godži (Goji) cveta od jula nadalje, a rađa sve do prvog mraza . Dobro podnosi sušu i hladnoću. Plodovi su crvene boje, bobice su do 2 cm veličine. Rodnost postiže u drugoj godini, a u godinama pune rodnosti svaka biljka rodi do 4 kilograma plodova.
Crni Godži
Podloga:
Poreklo:
Sazreva: Početkom jula.
Opis: Voćne sadnice godži- Crni Godži – Stablo je srednje bujno sa pravilnim oblikom krošnje.Crni Godži (Goji), je grm koji prirodno raste u Aziji, može da naraste do 3 metra u visinu. Beru se zrele bobice koje su crne boje, zatim se suše ili koriste sveže. Rađa do prvog mraza i dobro podnosi sušu i mraz. Plodovi su ljubičasto – crne bobice, veličine 2 do 3 cm.