U modernom svetu, urbani vrtovi postaju sve popularniji.

Ovo je zapravo način da se iskoriste neiskorišćene površine u gradovima i prigradskim područjima. Uzgoj voća na krovovima, terasama, u parkovima i zajedničkim baštama postaje ne samo trend, već i deo održivog načina života.

Uzgoj biljaka u gradovima

Možemo slobodno reći da je sve krenulo od popularnosti biofilija dizajna. Urbane sredine su vapile za zelenilom. Posao je postao naporan u urbanim centrima bez svežine koju šire biljke. Kada je biofilija dizajn dobio svoj prostor u enterijeru i eksterijeru, ljudi su zaključili da mogu da krenu dalje. Zašto se zaustaviti na biljkama, možemo imati i druge benefite koji nas hrane, osvešćuju i uče.

Urbani vrt

U urbanom vrtu, svaki metar kvadratni je dragocen resurs. Planiranje je osnov. Kako najefikasnije iskoristiti raspoloživi prostor? Tako što biramo voćke koje se dobro prilagođavaju urbanim uslovima i mogu uspevati u kontejnerima ili manjim baštama. Sada imate obilje informacija koje se nude putem interneta. Savet je da dobro proučite svoj urbani teren i zaključite šta je to najbolje za vas, vašu zajednicu i okolinu. Kada zaključite šta ćete uzgajati, morate znati da se trud isplati. Međutim pre truda u prvi plan ide volja, ljubav i posvećenost.

Održavanje

Redovno održavanje je ključno za uspeh urbanih vrtova. Svaki dan se mora provoditi vreme u zalivanju, orezivanju ili  prihrani voćki. Prehrana voćki u urbanoj sredini je jako važna. Tako da kada zaključite koje voće želite gajiti, dobro se informišite o prehrani tog voća.

Organski uzgoj voća u sred urbanih centara

Savremene tehnike organskog uzgoja se kombinuju uz prirodne metode zaštite. Na taj način se održava zdravlje biljaka i plodnost zemljišta. Uzgajanje voća u gradu ima mnoge prednosti. Pored stvaranja zelenih oaza u urbanim sredinama, ovi vrtovi pružaju svežu, organsku hranu lokalnoj zajednici, smanjujući potrebu za transportom i smanjujući ugljenični otisak.

“Veoma profesionalni, odnos cena - kvalitet je jako dobar, imaju dobar izbor đubriva za baštenske biljke. Za preporuku.”

IGOR PRVULOV.

"Izvanredna saradnja...svaki dogovor ispostovan.Preporuke...jedinstven rasadnik u zemlji koji najbolji kvalitet i postovanje prrema kupcima."

MAHAT M.

“ Bilo da se bavite vocarstvom profesionalno ili vam je sadnja vocaka hobi,saradnaja sa ŠUKIĆ vocnim rasadnikom vam garantuje pored kvalitetnih sadnica i nesto do cega se tesko danas dolazi a to je pouzdanost u zdravstvenom stanju biljaka i proverenoj cistoti sorti.Samo napred,nastavite da se razvijate na postenju kao i do sada.Pozdrav!”

Nebojša Popović.

"Sadnice su super, nista nije osteceno u transportu, sve po dogovoru, svaka preporuka."

Milija Savic.

"Sadnice su izuzetnog kvaliteta, prodavac veoma otvoren za saradnju. Sve preporuke!"

Milan Djordjevic.

Urbani vrtovi su više od samo mesta za uzgoj voća - oni su zajednice koje okupljaju ljude sa istim interesovanjima, promovišući zajedništvo i razmenu znanja o uzgoju hrane. Kroz urbani vrt, doprinosimo održivosti grada i stvaramo prostor za povezivanje sa prirodom u srcu urbane džungle.